Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små filer med informasjon som gjør at vi kan opprettholde din tilkobling til nettstedet. Disse informasjonskapslene brukes ikke til å innhente eller lagre personlig identifiserbar informasjon.

Intoleranse OG ALLERGIRÅD

Kan det hende at jeg ikke tåler Quorn?

«Quorn™-produkter har blitt brukt i mer enn 30 år, og opp mot 3 milliarder Quorn-måltider har blitt spist.

Det er imidlertid viktig å vite at Quorn-matvarer kan inneholder allergener, som egg, melk og gluten. Dette er tydelig merket bak på emballasjen sammen med ingredienslisten og delen med allergiråd.

Det har vært noen sjeldne tilfeller av allergiske reaksjoner på produkter som inneholder mykoprotein, som er et medlem av sopp/mugg-familien (fusarium venenatum). Mykoprotein har høyt protein- og fiberinnhold, som kan forårsake intoleranse hos enkelte mennesker.

Britiske FSA (Foods Standards Agency) sier at ‘forskning anslår at 1 av mellom 100 000 og 200 000 personer vil reagere på det’ (Quorn™-produkter).

Alle proteinholdige matvarer har potensial til å forårsake alvorlige reaksjoner hos enkelte mennesker. For eksempel antar man at ca. 1 av 200 er intolerant overfor soya.»